January 17, 2013

Colaborare


Anul 2013 am început cu o colaborare. Anume cu site-ul de specialitate freerider.ro. Iată aici articolul, şi mai jos răspunsurile la întrebările adresate:

1.De când concurezi şi la ce concursuri? Cross olimpic sau maratoane?
2. Cel mai bun rezultat de până acum, la ce concurs?
3. Ce sezon ai avut, eşti mulţumit? Care a fost cel mai important concurs al sezonului, pentru tine?
4. Cum se desfaşoară, pentru tine, această perioadă extra sezon competiţional?
5. Ai un program de antrenament deja stabilit pentru iarnă, sau in general? În ce constă acest program de antrenament?
6. Te antrenezi singuri? Ai un partener de antrenament sau un antrenor?
7. Ai grijă ce mănânci? Cum îţi organizezi nutriţia?
8. Un scop sau un rezultat dorit în sezonul următor?
9. Urmăreşti alţi ciclişti cum se antrenează, evoluează, ai un model de urmat, din ţară eventual?
10. Îţi schimbi/modifici ceva la bicicletă ca să mergi mai bine la anul?

Dirnescu Dorin - Sibiu - Ktm Cycling Club
1. Totul a inceput cu Geiger Challenge 2009, apoi 2010 si 2011 au fost la fel, 2 ani cu participari pentru a descoperii zone si oameni noi in tara. In 2012 pot spune ca am inceput sa concurez cu restul participantilor cu ceva vechime in MTB. XCO si XCM, nu am preferinta, desi as vrea mai multe XCO-uri pt. 2013.
2. Am 4 rezultate locul I anul acesta, dar nu pot ma pot hotarî care e cel mai bun. Dupa numele concurentilor, ar fi locul I - Hobby la Tusnad Maraton 2012, dar locul I - 32 km- ocupat la Michelin MTB Maraton Zalau a fost la fel de important, a fost prima clasare pe locul I, si asa am putut simtii gustul victoriei. Cupa Vladeasa MTB si Maratonul Tarcu au fost la fel experiente foarte placute.
3. Sunt multumit de sezonul recent incheiat, as putea spune chiar ca mi-am depasit asteptarile. Am fost totusi putin dezamagit pentru ca la cele mai mari concursuri din tara unde am participat (Geiger Sibiu, MarosBike Maraton, Banat Maraton, TransAlpin Bike) am avut probleme si n-am putut sa-mi vad progresul fata de anul trecut. Maros si Geiger am avut 3 pene la fiecare, la Garana am ratat un pct.de control-arbitru fiind primul si m-am ratacit, iar la Ranca din pacate am cazut si am ajuns la Spital. Cel mai important ar fi CUPA MAROS XCO, datorita participarii externe, chiar daca au fost la categ.diferite fata de mine.
4. Perioada extra-sezon competitional este axata pe munca. Fie ca muncesc la locul de munca unde sunt angajat, fie ca este munca pentru ca sezonul urmator sa mearga totul cat mai bine pe cat mai multe planuri, sau ca este vorba despre pregatire fizica generala sau specifica, rezulta faptul ca se depune foarte multa munca si efort, pentru a avea din Martie incolo un parcurs mai bun fata de cel de anul acesta.
5. Acum pe iarna am inceput deja un program de antrenament, care include antrenamente pe hometrainer, ture pe sosea, cand vrea o permite plus putina pregatire fizica generala, axata pe exercitii care folosesc propria greutate corporala ca rezistenta.
6. De obicei imi place sa ma antrenez singur, dar incerc deseori sa gasesc parteneri de ture atunci cand ies la sosea, pentru ca in grup poti beneficia de toate beneficiile unui antrenament facut afara. Antrenor nu am momentan, nu e cazul, ma bazez pe cunostiintele si simtirile proprii.
7. In Februarie anul acesta mi-am schimbat complet viziunea asupra acestui aspect, nutritia, si pot spune ca se simt rezultatele si sunt mandru de acest pas pe care l-am facut. Nu mai consum lactate, carne si produse de origine animala, si ma axez cat mai mult pe fructe proaspete, legume, cereale integrale, seminte si nuci. La sfarsit de curse insa, gulasul sau pastele primite nu-mi displac, mai ales la ce efort depunem.
8. In sezonul urmator vreau sa ma simt bine la fiecare concurs la care o sa particip. Daca va fi asa, sunt sigur ca voi reusi si sa am rezultate bune, sau macar mai bune ca anul acesta.
9. Atat cat am timp incerc sa fiu mereu la curent cu tot ceea ce inseamna MTB de la noi, urmaresc ciclistii autohtoni dar si straini, discut cu o parte din ei cand ne intalnim la curse si incerc sa „fur” de la fiecare ceea ce consider ca imi este de folos si mie imi lipseste, nu conteaza ca este vorba de tehnica, tactica, sau altele.
10. Pentru sezonul 2013 imi voi procura o bicicleta hardtail 29 er (prin amabilitatea sponsorului www.1KTM.ro), pentru ca am testat una, si sunt sigur ca ma va ajuta sa merg mai bine la anul.

KOVACS ZSOLT – Arad - DHS Tibiscu
1. Primul concurs la care am participat era acum 10 ani in 2002, dar aprox. din 2006 am inceput sa particip cu regularitate la cursele MTB la inceput erau doar MXC, dar din 2010 si XCO
2. Intottdeauna cel mai bun rezultat (logic) ar fi victoria la o cursa anume, asadar cele mai bune rezulate din "cariera" mea de ciclist amator au fost atinse in 2012: loc.1Maraton MTB Tarcu; loc.1 Moneasa MTB Maraton; loc.2 Banat MTB Maraton; loc.2 Cupa Crater XCO; loc.2 Cupa Lunca Muresului; loc.3 Cupa Concordia XCO; loc.3 Maraton MTB Faget; loc.3 Etapa IV. C.P XCO si un loc 5 in clasamentul general cetegoria Open Expert in
campionatul C.P
3. Da, sunt multumit cu sezonul 2012! Ulterior toate cursele la care am iesit pe podium au devenit importante, bine inteles erau curse care erau de la inceput importante, dar nu am reusit sa obtin un loc pe podium (Corvin Maraton, Arad Bike Race cele mai importante la care nu am reusit)
4./5./6. Daca vrei si in urmatorul an rezultate, este ceva normal ca acest extrasezon trebuie petrecut cu o pregatire sistematica. Eu personal ma antrenez singur cu ajutorul unui antrenor de incredere 
7. Incerc sa fiu atent la nutritia zilnica, si in timpul anrenamentelor
8.Scopul pt. urmatorul sezon: mai multe rezultate bune
9. Nu urmaresc alte programe/modele de antrenament
10.Inca nu stiu daca fac un tuning pe bike, asta o voi vedea mai tarziu, oricum cel mai important este "motoul"

Kelemen Arpad – Miercurea Ciuc-CST NOMAD MERIDA
1. Concurez de mult, din 1998 in 4X si DH, dar in 2009 am schimbat pe cross olimpic si maratoane, pe prefer sa concurez in amandoua probe.
2. In sezonul asta am avut multe rezultate bune, nici nu stiu sa le enumar: Tusnad Maraton, distanta lunga loc 1 la general, Geiger MTB Challenge, distanta lunga loc 2 la general, primul roman, la fel si la DHS Corvin Maraton si la MarosBike Maraton…etc
3. Sezonul asta a fost pana acum cel mai bun, cel mai important rezultat am obtinut in Ungaria la Matra Maraton, un loc 3 la distanta lunga, si intr-o concurenta pe masura.
4. Momenta ma simt usurat dupa atatea concursuri, iar dupa o bine meritata odihna incep pregatirea pentru sezonul urmator, sper la profesionisti/licentiati deja.
5. Nu am un antrenament strict, alerg in padure, ma antrenez pe hometrainer, si cand imi permite vremea, pedalez afara, dar nu am un program de antrenament stability. Sunt atent sa fiu tot timpul odihnit si sa nu exagerez cu antrenamentele.
6. Vara ma antrenez singur, dar in sezonul de iarna ma antrenez cu colegul meu de echipa de la NoMad CST Merida, Szigyarto Laszlo, antrenor inca nu am.
7. Da sunt atent la ce mananc. Iarna incerc sa mananc mai putine carbohidrati, ca doar nu fac atata miscare cat vara. Neglijez mancarurile preparate in ulei, carnurile cu grasime, si incerc sa ma alimentez corespunzator.
8. La anul imi doressc sa fiu si mai bun. As vrea sa ajung si la cateva concursuri in afara tarii pentru a acumula experienta de alt nivel
9. Nu urmaresc pe nimeni, nici nu stiu cu adevarat cum se antreneaza profesionistii
10. La bicicleta cu care concurez n-as schimba nimic, este un Merida Big Nine Carbon Team echipat cu Sram XX, si este foarte functionala asa cum este, trebuie doar se pedalez. Recent mi s-a pregatit si bicicleta de antrenament un Merida Big Nine, pe care am sa o modific dupa preferintele mele. 

Anonim - TG Mures
1. Demult, si XCO si XCM
2. Am avut multe rezultate bune pana acum, la un maraton din Cluj am obtinut locul 1 la distanta lunga in categoria  mea de varsta.
3. Am avut un sezon cu 13 concursuri, si cel mai bun rezultat din sezon, locul 1 in categoria mea de varsta la distanta 50km in cadrul Maratonului MarosBike
4. Savurez ca e asa lung sezonul de biciclete
5. N-am program de antrenamente, sunt aproape toate ziua pe bicicleta, deci ma cam pregatesc pentru urmatorul sezon.
6. Ma antrenez singur, si fara antrenor.
7. Am grija ce mananc, sunt vegetarian, mananc multe legume si fructe.
8As concura la minim 15 concursuri, si mi-as dori minim 5 locuri I.
9. Ma documentez despre antrenamente si mai comunic si cu cei experimentati.
10. La anul mi-as dori un 29-er, consider ca ar fi un avantaj pentru o concurare mai eficienta.

Andreica Nicolae – Cluj Napoca - Team Maros Sport
 1. Din 2008 xco, xcc, xcm.
 2. Locul 1 la betfia xco in 2011 / Locul 1 la cluj winter race xco in 2010 / Locul 2 la iron bike 258 km in 2012 / Locul 3 la baia mare maraton (4 la general) 2012
3. Pana in iulie a fost bine, dupa luna iulie nu prea a mai mers asa de bine, si a coincis si cu multe probleme tehnice. Cel mai bun rezultat anul acesta a fost locul 2 la iron bike 258 km.
4. Sparg frigiderul. Pun sunca pe mine, nu glumesc, am pus kile bune pe mine.
5. Nu prea. Fiind in extrasezon nici nu-mi bat capul prea tare cu pregatirea. Lenevesc pentru ca simt ca-mi face bine.
6. Singur, nu am pe nimeni.
7. Momentan nu, dar ma gandesc pentru la anul sa fiu mai atent cu partea asta.
8. Mai multe rezultate bune.
9. Ii stimez pe toti care merg mai bine ca mine, nimeni special.
10. In bugetul personal nu am prevazut, un upgarde pentru la anul.

Christian Rakossy - Baia Sprie - Garage Racing
1. Primul meu concurs de MTB a fost in 1996 sau 1997, deci de vreo 16 ani Ma adaptez la orice format: downhill, cross Country, maraton si in curand enduro (sper!) si concurez fiindca imi face placere.
2. Locul 1 la nationale de downhill din 2010 la clasa masters
3. Nu ma asteptam la asemenea rezultate competitionale. In continuare nu mi se pare ca as merge eu tare, ci mai degraba concurenta merge incet:) 
4. Eu sunt skior inca mult inainte de a fi biciclist. Skiez ca. 90 de zile pe an, bicicleta nu e deloc o priorotate iarna.
5. As vrea sa pot spune asta, dar nu e cazul.
6. Intotdeauna singur. MTB nu e sport de echipa.
7. In general mananc cam tot ce imi place, doar ca in ultima vreme nu mai beau atata!
8. Imi doresc rezultate mai bune la XC si imi propun maratoane pe distante mai lungi.
9. Din cand in cand ma uit la Robert Dobai J, pe care il admir. Dar nu am idoli in tara. Imi stiu locul 
10. O sa am (iar!) o bicicleta complet noua la anul.

Cristian Jidovu - Arad - DHS Tibiscus
1.Concurez de aproximativ 5 ani in mountainbike, concurand alternativ cross country – maratoane, preferabil este cross country.
2.  La nivel national sunt multe clasari pe primul loc: Cupa Concordia, Medias, Banat Maraton, Autumn Arges Race.
3. 2012 a fost un sezon modest comparativ cu ceilalti ani 2010 – 2011, multe accidentari din pacate, multe probleme mecanice :)
4. Normal fara prea mult stres, cat mai mult posibil detasat de ce anume am facut in sezonul anterior.
5. In principiu da este stabilit, in functie de evolutie se mai perfectioneaza anumite etape.
6.  Singur din pacate ma antrenez, ceea ce nu e chiar placut. Sunt momente cand iti doresti sa tragi cu cineva si atunci cel mai bun prieten iti ramane ipod-ul.
7.  Probabil pentru mine, nu stiu pentru altii, alimentatia este cu adevarat importanta, calitatea meselor, cantitatea lor. Program alimentar se adapteaza in functie de ce doresc in ziua respectiva sa fac, nu am aceeasi alimentatie zi de zi, identica, cat mai diversificata sa fie, cu atat mai bine.
8.  Incerc sa fiu cat mai sus si sa ma mentin cat mai bine acolo.
9. Ma documentez cu privie la tehnici de antrenament, dar un model anume nu urmez.
10. Sa vedem cat de darnic este Mosul pentru urmatorul sezon, poate intra pe hornul casei un 29er