August 16, 2012

Banat Maraton 2012


Banat...

Dupa multa ezitare m-am decis sa particip si la maratonul de la Garana-Semenic, adica Banat Maraton, unul dintre cele mai longevive concursuri din tara, in cea ce priveste organizarea. Vazand ca exista si traseu scurt, am profitat si m-am inscris la acesta. Impreuna cu gasca oradeana, Sebi, Horatiu si Alin ne-am indreptat sambata catre Resita, am avut cazarea rezervata la Brebu Nou, eram linistit. 
Nu stiam multe despre accest eveniment dar daca intrebam pe cineva, lauda organizarea. Pentru mine e deja un semn bun daca un concurs e facut cu cap si staff-ul e pregatit. Ajuns la fata locului am constatat ca gazda noastra este un neamt care s-a mutat in tara acum 10 ani sau asa ceva. Domnul a incurcat ceva si rezervarea noastra a disparut. Fiind o gazda buna domnul ne-a invitat la el acasa. Am ramas foarte surprins, dar de ce ma mir? Asa sunt nemtii:D
Seara am vizitat si festivalul de folk, am mancat un gulyas si ne-am indreptat catre cazare. Dupa un somn bun, si bine meritat ne-am trezit dimineata, am mancat o portie de paste, am pregatit bike-ul si m-am indreptat catre start. Din Brebu Nou catre Garana am facut incalzirea, restul am facut in zona de start. Am asteptat sa ia startul cei de al traseul lung si traseul mediu dupa care am pornit noi. Pantani a pornit in forta, urmarit de un sibian si Zsolti de la DHS Tibiscus. Eu am rulat impreuna cu Popeye din Tg. Mures. Dupa putin timp a luat-o inainte, si am zis ca raman in ritmul meu. L-am tinut in vizor. La o coborare din pacate l-am pierdut dar nu pentru mult ca la urcari mi-au mers picioarele. La prima urcare mai lunga, putin inainte de Feedzone mi-a iesit roata din spate, habar n-am de ce. Am pus-o inapoi dar am pierdut cateva locuri, pe care tot incercam sa le recastig, din pacate fara rezultat. Am impins, doar 10 metri am facut pushbike dar si asa am ramas in urma. Din pacate urcarile au fost cam scurte ca sa reusesc sa revin, dar macar data viitoare imi verific de 2 ori bike-ul.
Pana la urma am ajuns pe locul 6, la 4 minute de Pantani si 1 minut de cei urmariti. A fost un rezultat modest dar sper sa-mi revin pana la Geiger unde o sa fie multa lume la traseul de 50km. 
Despre organizare, pot sa zic ca a fost chiar de nota 10, traseul putea sa fie putin mai tehnic sau profilul un pic altfel. In rest zona a fost foarte aglomerata din cauza Folk-festului si lacului care era plin cu "grataristi".
Revin la anul, sper ca la traseul mediu. 

No comments:

Post a Comment