January 25, 2012

Retrospect 2011

Imediat se termina si luna ianuarie si am ajuns cu greu sa-mi adun ideile legate de anul trecut. Concursuri, plimbari, antrenamente si alte iesiri cu bicicleta, si multe vizite in Cluj, cam asta s-a intamplat. Din pacate am ajuns la doar 3 maratoane mai mari (Maratonul Medieval Medias, DHS Maraton-Hunedoara, Maraton-Maros Cluj-Gilau), 1 concurs XC pe ture (Concordia Lugoj), 2 concursuri de XCO (Cupa FRCT Tg Mures, Cupa Maros XCO), si 4 etape din seria "Clujul Pedaleaza". Nu m-as putea lauda cu rezultate iesite din comun, datorita unor probleme tehnice si o pregatire cam neinspirata. M-am luat la bataie cu riderii 'elite' la campionatul din Cluj, am incercat si un traseu lung si noroios, mi-am cizelat tehnica la concursurile de XCO. Mi-am facut prieteni si cunostinte noi din lumea MTB-ului din tara, parteneri care ma sustin si ma ajuta sa concurez si sper sa le pot demonstra intr-un fel sau altul ca au luat decizia corecta ajutandu-ma.
Acum sa va fac un rezumat despre concursuri:
“Maratonul Medieval-Medias” - un concurs foarte bine organizat cu o echipa bine cladita, cam asa se vede dinafara. Oamenii isi pun sufletul sa organizeze acest concurs, orice ar fi. In ultimii 3 ani si in cele 2 participari ale mele am avut parte de furtuna sau ploi. Toti au ramas pe locul lor si au rezistat. Imi place acest concurs, o sa revin cu placere, in plus ca in afara de premii substantiale mai sunt si premii pentru tombola. Traseul sper sa fie mai tehnic in anii viitor si asta fara voia naturii:D
“DHS-Maraton-Hunedoara” - un maraton cu potential, zic eu. La prima editie, cu multi participanti, premii mari cu tombola si un traseu spectaculos dar neamenajat din pacate. A fost desenat un traseu in cerc cu privelisti minunate si cam atat. In rest organizatorii au fost foarte de treaba si sper ca o sa imbunatateasca maratonul in anii viitori, prin alegerea unui traseu mai inspirat si mai amenajat.
“Maraton Maros” - pentru mine o sa fie tot timpul cel mai asteptat concurs al anului. Un concurs exemplu pentru toti cei care organizeaza astfel de evenimente. Traseu tehnic, practicabil, spectaculos, “fun to ride”. Ma pregatesc special pentru concursul asta atat fizic cat si psihic. N-as rata pentru nimic in lume concursul asta nici in 2012.
“Cupa F.R.C.T. Tg-Mures” la XCO - un concurs cu organizare slaba (multumita federatiei), traseu facut de rideri destepti si cu viziune. Am sa revin si in 2012 pentru simplul fapt ca prefer concursurile tehnice si e un punct de intalnire a riderilor mai “neobisnuiti”. In Tg Mures nu o sa mananca niciodata clatite, ca sa nu mai trebuiasca sa astept 2 ore pentru ca sa-mi zica chelnerita ca defapt nu mai au.
“MAROS XCO ” - inca un ‘must’ pentru mine. Am sa particip si anul asta la pregatirea traseului, mai ales ca stiu ca mi-am bagat mana intr-un concurs XCO de  Clas I. Traseu super tehnic, super spectaculos, atmosfera incendiara, prieteni, familie, riderii elite fac din acest eveniment unul iesit din comun.....pentru unii.
Seria “Clujul Pedaleaza” - un concept bine venit, ‘pacat’ ca in Cluj. Totusi ma bucur sa fiu din Oradea decat sa fiu de undeva mai departe. Am fost prezent la etapa de inagurare “Marsul Martienilor” din pura curiozitate ca m-a convins un coleg de echipa. A fost o experienta mai aparte, sa concurez ca si unul dinafara orasului, dar m-am integrat  repede in familia lor, participand la cateva din etapele urmatoare din seria “Clujul Pedaleaza”. Pana la urma nu conteaza de unde esti, oriunde esti binevenit sa pedalezi....asa sper.  Imi place conceptul lui Levi, deja la prima etapa au aparut  concurenti si din alte orase, ne cunoastem cativa deja. Prieteni, familie, miscare, libertate sunt cuvinte cheie ale etapelor care erau organizata la standarde la care foarte multi nu ajung uitandu-se numai dupa profit. Revin, precis.
Astea fiind spuse, ma pregatesc pentru sezonul urmator cu un antrenor, mai constiincios, si cu dorinta de a obtine anul asta licenta de amator. Sper sa pot continua sa impartasesc pasiunea mea cu foarte multi care inca sunt pierduti in criza sau haosul inconjurator.

No comments:

Post a Comment