June 23, 2012

Ironman Oradea 2012


Un eveniment important in orasul de pe malul Crisului repede, si anume a treia editie a concursului de Ironman Oradea intitulat de data asta Cupa Adeplast Ironman Oradea.
In ultima vreme se putea observa un interes crescut fata de acest tip de competitie atat din partea organizatorilor cat si din partea concurentilor. Anul asta a fost mai bogat chiar si in premii. A venit lume buna sa sustine acesti oameni din metal. Pe distanta "half" au fost cei mai multi, in solo si chiar si in echipe. La distanta de "iron" s-au incumetat mai putini dar numarul lor a crescut fata de anul trecut. Mi-am dedicat aceasta zi sa ma duc si sa-i incurajez pe acesti sportivi, fie amatori, fie legitimati, deoarece la noi inca este aproape inexistenta solidaritatea si respectul fata de anumiti sportivi.
Cum sunt si eu sportiv, imi place sprijinul si incurajarea de pe margine si imi place sa-i incurajez pe cei care concureaza in alte discipline de anduranta si nu numai. Parca si numarul spectatorilor a crescut putin, probabil prietenii si familiile au reusit sa faca deplasarea la fata locului, ceea ce e foarte bine, pentru ca oamenii trecatori doar se mirau si se holbau la alergatori, biciclisti, pentru ca la noi exista doar un singur sport - "fuga dupa bani" ...a si fotbalul, restul e doar circ.
Pana la urma e bine ca unii mai incearca sa organizeze competitii care scot lumea afara din case, sa participe intr-un fel sau altul la un eveniment.
Ce mi-a placut la Ironman Oradea? Lume buna adunata, sportivi importanti din tara si din afara tarii, spectatori entuziasti cu aparate foto, cu aplauze si normal vremea buna. In plus m-am intalnit cu cativa sportiv din orasul meu natal Sfantu Gheorghe:) Boti, Zsombi si Hajnika.
Ce nu mi-a placut la Ironman Oradea? Indiferenta populatiei si nepasarea aratata fata de un eveniment important pentru un oras ca si Oradea.
Pozele si rezultatele au venit foarte rapid multumita organizatorilor si a lui Laurentiu aka.Oradeanul.com, chiar si eu am reusit sa fac cateva poze. Iata-le:




 Cei de la distanta mare au pornit la ora 7 sa innoate cele 3,8 km in lacul Paleu. Aveau o zona marcata pe care trebuiau sa parcurga de 8 ori. Cel mai rapid a fost la proba asta Racz Botond din Sf. Gheorghe, cu un avans de aproape 7 minute, fata de campionul de anul trecut Vatai Miklos din Ungaria, si conationalul lui Balint Zoltan.  Ei trei aveau sa concureze pentru podium, Vatai facand o cursa infernala la bicicleta si una supraomeneasca la alergat astfel depasind pe Botond, acesta reusind sa se mentine pe locul II pastrand un avans minim la sfarsit fata de Balint Zoltan. La echipe nu a fost lupta mare, fiind doar 2 la numar, castigatorii devenind cei de la Tibiscus Timisoara, iar pe doi a venit cei din Oradea, Shadows. La proba scurta adica "half iron", lupta a fost intre Balanescu si Deak. Cei doi au facut o cursa nemaipomenita, Deak avand o zi mai neinspirata iar Balanescu concurand pe o cursiera, iar nimic nu le-a oprit pe cei doi sa ocupe primele 2 pozitii pe podium. rezultatele se pot gasi pe site-ul oficial al concursului.

No comments:

Post a Comment