November 12, 2012

TT Zalau 2012



 
Cu "Contratimpul din Zalau" mi-am incheiat oficial sezonul 2012.
Initial nu planuiam o participare la acest concurs dar, profitand de vremea inca buna si de logistica deplasarii rezolvata m-am decis sa ma inscriu la categoria MTB. Recent mi-am construit o pereche de roti de cursiere cu butuc de mtb adica cu suport pentru disc ca doar asa se poate rezolva franarea. Cu Marius si Dumitru, coleg de echipa am facut deplasarea duminica dimineata la Zalau. Traseul a fost in afara orasului pe un fel de centura sau ceva. Felicitari clubului care a reusit sa puna la cale acest eveniment, inedit pot sa zic. Ajuns la fata locului am constat ca ramura asta a ciclismului are macar atati adepti cat si mtb-ul. Am vazut biciclete scumpe, ieftine, echipate, tunate, modificate ca sa fie cat mai adaptate concursului de contratimp pe sosea.
 Chiar si aici ne-am revazut cu cateva fete cunoscute, Levi de la CJP, Kiks - Garage Racing, Robike, Andi Coman - Peeroton si multi alti. 
Dupa ridicarea numerelor ne-am grabit repede la masina ca sa incep rapid incalzirea pe trainer. Am reusit sa termin la fix incalzirea de 40 de minute, asa ca dupa ce m-am dat jos, puteam sa iau startul direct. N-aveam rampa de lansare, n-aveam om care sa ne tine bike-ul la pornire, ma rog daca rugai pe cineva probabil te-ar fi tinut de fund:D.
Am luat totusi un start lansat. Am pornit cam greu dar in cateva secunde am atins viteza de rulare si combinatia rapoartelor la viteze. Peisajul era frumos, deranjant era vantul care batea din ce directie vroia ... cam incomod la un contratimp. Am mers asa cum m-a sfatuit antrenorul, m-am pastrat pentru jumatatea 2-a a traseului. La intoarcere am observat ca rulez cam greu, si am cadenta mica, nu reuseam sa tin constant, ba fortam ba ma odihneam. In ultimul km am incercat sa maresc usor viteza dar din cauza vantului nu cred ca am reusit sa fac mare treaba. Sa nu ma intelegeti ca am avut nu stiu ce dificultati dar pur si simplu nu inaintam, degeaba schimbam raportul la viteze. Vazand finishul la vreo 500 m am incercat sa fac un sprint dar m-am chinuit degeaba. Cand m-am uitat la ceas, un rezultat dezastruos, 32 de minute. Probabil din cauza vantului sau probabil atata pot eu, dar tot am ramas dezamagit, speram totusi sa intru sub 30 de minute, asta la inceput. Pe o distanta de 16 km secundele decid rezultatul, asa s-a intamplat si in cazul meu am pierdut podiumul cu 0,02 secunde ... 2 zecimi.....zecimi!!! Am fost mega-dezamagit. Chiar asta nu mi-am dorit, sa pierd un loc cu zecimi, sa fie cu secunde cu minute dar fara zecimi. De ce iti e frica nu scapi! Astea fiind zise am terminat pe locul patru la categoria MTB la general atat si la cateogria de varsta. Kiks a venit pe intai, Zsolt Langviser pe doi, Istvan Kulcsar pe trei, va felicit pentru rezultat. Marius a venit pe locul 25 la categoria lui (cursiere), unde era si participarea si mai numeroasa. 
Ne-am simtit bine, era un concurs reusit, pentru mine si cu morala ... 
La anul cine stie, poate ne revedem?
Atat cu racereport 2012
See ya in '13


No comments:

Post a Comment